Преглед на `Starfield`: Вселена от възможности

...
Starfield“ е най-новият запис в дългогодишната линия игри с отворен свят
Коментари Харесай

„Starfield“ е най-новият запис в дългогодишната линия игри с отворен свят на Bethesda, жанр, който те почти са определили с франчайзи като „The Elder“ Свитъци“ и „Fallout“. С датата на пускане, която най-накрая е определена за 6 септември (с купувачите с ранен достъп, които се включват няколко дни по-рано на 1 септември), очакването е трескаво за това космическо приключение.

Тази игра е масивна начинание. Нейните обещани фенове на космически полети, разпръснати пространства за изследване с удовлетворяващи битки, симпатични спътници и часове игра в това, което може да е едно от най-големите ролеви приключения на всички времена. "Starfield" обеща на феновете вселената и със сигурност възнамерява да изпълни думата си.

И така, как се измерва първият набег на Bethesda към звездите? Прочетете за практическото ми мнение за моето междугалактическо пътешествие през „Starfield“.

„Starfield“: $70 

„Starfield“ се чувства като триумфалната кулминация на няколко години усърдни проби и грешки за Bethesda. Въпреки че компанията доминира до голяма степен във фентъзи жанра с отворен свят, начинанията им в научната фантастика са по-малко последователни. Феновете на "Fallout" са разделени относно посоката, която пое поредицата напоследък, особено с поляризиращия "Fallout 76." И следващият запис в „Elder Scrolls“ е след години, въпреки че е поставен твърдо в сферата на фентъзито.

„Starfield“ поема по съвсем различен път, отклонявайки се от постапокалиптичната Земя, за да изследва космоса. Той кани играчите да изследват Уредените системи, сложна визия на 24-ти век, изпълнена с напрежение между фракции, екзистенциални въпроси и слоеве на дълбочина на разказа.

Вие сте ново назначение за минната корпорация Argos Extractors . Изглежда като ежедневната ви неблагодарна работа, докато не попаднете на странен артефакт, който е много повече, отколкото изглежда. Скоро се присъединявате към група изследователи на космоса, известна като Constellation. Вие сте натоварени със задачата да разследвате странни извънземни артефакти точно като този, който сте намерили, и вдъхващите страхопочитание сили, които дават на своите потребители.

Но в играта има много повече от обикновена сюжетна линия за „мистерия на извънземни“. . „Starfield“ поставя набор от политически и екзистенциални затруднения, шахматна дъска от фракции, включително United Colonies и Freestar Collective, които диктуват траекторията на играта, заедно с по-малки играчи-измамници, вариращи от корпоративни магнати до пирати и гранични култи. Обединените колонии се чувстват нещо като амалгама от представянето на армията на Земята в „Звездни войници“ и ролята на планетата в научно-фантастичния сериал „Пространството“.

Колективът Freestar, за разлика от тях, има много по-селско, шумно усещане, по-близко до света на научнофантастичната класика „Светулка“, със странен декор и стил на дивия запад. В другия край на спектъра е Ryujin Industries, олицетворение на безличната корпорация, изцяло бизнес, дори и в лицето на трудностите. И това е само началото на нещата.

Вдъхването на живота на героя ви е много по-удовлетворяващо този път, ако сте били тук през по-старите игри на Bethesda и създателите на по-стари герои. Има голямо разнообразие от предварително зададени модели, от които да избирате, или можете да се развихрите, променяйки всички плъзгачи и начини за оформяне на вашия изследовател. Въпреки че е ясно, че Bethesda е научила малко за това какви прически всъщност са модерни и оставя по-дългите „дози“ в прахта, това е малък проблем, който модераторите без съмнение ще коригират, когато се сдобият с играта.

Можете да се скитате из играта сами, докато изследвате смешното количество странични куестове и подсюжети, определени за вас, но неизбежно ще се окажете заплетени в нечия друга драма, което прави вълнуващо разказвач. В зависимост от действията ви може да се окажете въвлечени в корпоративна война, да вземете страна във фракционни спорове или дори да се задълбочите в кариера в космическото пиратство. Тези ситуации позволяват на нюансираната система от умения на играта да блесне, позволявайки ви или да си пробивате път през проблемите, или да използвате по-дискретни тактики.

Борбата обаче е също толкова стабилна. Не бяха спестени средства, за да бъде то също толкова ангажиращо, колкото опитът да се обезвреди ситуация с друг дипломатически. Ангажиментите кораб-кораб са толкова сложни, колкото и вълнуващи. Можете да управлявате различни бордови системи в реално време, което трябва да развълнува ентусиастите на космическите битки. И ако настроението ви удари и почувствате необходимостта да се ровите в тъмната си страна, можете да се насочите силно към света на космическото пиратство, докато ограбвате товари от нищо неподозиращи пътници. Все пак не се хващайте с контрабанда, защото това ще създаде куп допълнителни проблеми.

Трудно е да се преувеличи колко много има за правене в тази игра. Точно когато си мислите, че сте видели всичко, друго търсене надига глава. Някъде ново място за изследване се появява на радара ви. И играта запазва своята привлекателност дори след като си мислите, че сте видели всичко. Стабилният режим New Game+ разширява възможностите за преиграване, предлагайки нова гледна точка към космоса и вашето място в него, след като видите края на основната сюжетна линия. Така че можете да влезете и да го направите отново -- този път с малко повече мъдрост.

Разбира се, би било небрежно да не спомена грешките, които се случиха по време на моето изиграване. Ако сте играли игра на Bethesda при стартирането или в ранните й дни, вероятно сте наясно с много подобни проблеми, които често изскачат, със заекващи модели на герои, спътници, обърнати с гръб към вас, докато говорите с тях или си тръгвате -екран по средата на разговор или лица, коси и модели, изчезващи изцяло, оставяйки само очни ябълки и уста след себе си в гротескно представяне на блясъка на играта.

Разочароващо е да се види, като се има предвид, че играта се разработва толкова дълго време. Но това също е игра, която съдържа толкова много съдържание под капака, че е почти дадено, че ще има няколко хълцания - поне докато се надяваме, че не бъдат закърпени при пускането на играта. За щастие никога не съм срещал нещо разбиващо играта, само от време на време забавно, докато се опитвах да говоря с придружителя Сам, докато той излизаше от екрана и ме игнорираше напълно, докато водех разговор.

Дори с несъвършенствата си, "Starfield" е дръзко начинание, което успява да смеси чудесата на космоса с необуздани количества космически изследвания. Това е ролева игра, която непрекъснато предизвиква вашите предположения и възнаграждава любопитството ви, което я прави задължително заглавие за всеки любител на ролевите игри или космическите изследвания.

Присъдата е ясна: ако някога сте мечтали да се впуснете в непознати кътчета на космоса, тогава „Starfield“ трябва да е следващото ви пристанище.

Защо обичаме „Starfield“:

Зрелият му разказ и героите изграждат вълнуваща вселена за изследване. Сложен системата за борба и растеж предлага задоволително, многопластово изживяване. Има нещо, което се чувства като безкрайно количество големи, изключително детайлни среди за изследване. Играта включва отлични инструменти за създаване на герои, за да персонализирате вашето изживяване. Излъсканият потребителски интерфейс съдържа много полезна информация в лесен за четене потребителски интерфейс. Той е абсолютно масивен и ще можете да прекарате часове и часове, потопени в установените системи.
$70 в Amazon

Свързано съдържание от CBS Essentials:

Amazon има купете едно, вземете едно безплатно предложение за видеоигри, които трябва да видите „Преглед на Final Fantasy XVI“: Най-мрачното фентъзи още
Рецензия на „Street Fighter 6“: Боец от световна класа за всички желаещи „Ревю на The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom“: Успокояващо добре дошли обратно в HyruleВсичко, от което се нуждаете, за да играете „The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'Най-добрите оферти на Amazon за камери и звънци на Blink Най-добрите 8K телевизори, които можете да закупите онлайн
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР